Handleiding gebruik gehuurde camper 

Watervoorziening camper

Schoonwatertank:

De hendel voor de afvoer van de schoonwatertank bevindt zich onder de koelkast. De afvoer staat doorgaans open. Zie illustratie hiernaast:

Vul de watertank via de vulbuis aan de buitenzijde (Sleutel + dop linksom draaien is openen, rechtsom is sluiten). Laat het water eerst even doorlopen om de tank schoon te spoelen. Het water komt in dat geval direct weer aan de onderzijde van de bus naar buiten. Sluit nadat een paar liter is doorgelopen de hendel van de afvoer. Als de schoonwatertank vol is (ca. 36 liter.) loopt de vulbuis over.

Op de display op het middenconsole wordt het niveau van de schoonwatertank aangegeven. Vijf balken is een volle tank, bij één streep zit er nog ca 7,5 liter water in de tank.

Waarschuwing: laat bij een laag waterniveau of lege tank de keukenkraan of douchekraan niet lopen. Bij drooglopen kan de pomp stuk gaan!

Afvalwatertank:

De afvalwatertank heeft een inhoud van ca. 30 liter. De afsluitkraan vind je door de linker kast onder het gasstel te openen. Naast de gaskraan zit de afsluitkraan voor de afvalwatertank.
De afsluitkraan staat doorgaans open. Sluit de kraan wanneer je op een camping staat. Vaak zijn hier faciliteiten om afvalwater te lozen.

Gebruik koelkast camper

De koelkast wordt aangezet op het middenconsole, zoals hiernaast uitgelegd:

Pak de koelkast niet tot aan het deksel vol, de koude lucht dient te kunnen circuleren. Koelkast niet persé nodig? Dan tijdens het rijden uitzetten om brandstof te besparen.

Gebruik gasstel camper

Open de gasfles aan de achterzijde van de camper. Open de draaikast links, onder de kast vind je de gasfles. Zoals op de illustratie hiernaast aangegeven. De hoofdkraan linksom (‘auf’) opendraaien.

De afsluitkraan vind je onder de linker kast onder het gasstel. In verticale positie staat de kraan open. Het gasstel is gereed voor gebruik.

Verzoek: heet water nodig voor koffie, pasta koken etc.? Dan graag eerst de waterkoker gebruiken (indien 220v aanwezig is) om gas te besparen.